Rioollucht in of bij je woning, wat nu?

Een gebroken polderstuk kan de oorzaak zijn van rioollucht. Het is belangrijk om deze buis te laten vervangen om verdere lekkage te voorkomen.

Sommige momenten is het altijd raak De zoveelste gescheurde polderstuk vraagt om vervanging. We vervangen gewoon. Niet omdat we het erg vinden, integendeel. Maar we willen graag het probleem weghalen waar op dat moment de huisbezitter over klaagt. En dat is niet mis! Soms is het net alsof alle problemen tegelijk komen.

  • verzakking van de grond, zowel voor als achter de woning
  • stinkend toilet (rioollucht)
  • ongedierte zoals ratten onder de woning

Heb je deze klachten in of bij jouw huis?
Neem contact met ons op! Onze experts beschikken over de juiste kennis betreft rioolrenovatie.

Wat stinkt er zo?

Voorbeeld:

In eerste instantie lijkt de afvoer van de toilet beneden niet helemaal zuiver. Waarom stinkt het anders zo in de gang! Ik denk bij mijzelf: “Nou inderdaad! En heeft iemand daar een concreet antwoord op?”

Ondertussen begint bij mij al een belletje te rinkelen en onderzoek of het gemakkelijk is om hier snel te tegels uit de tuin los te halen. Juist ja, het is de bedoeling om grond op te graven en de staat van de expansiestuk opnieuw te bekijken.

Natuurlijk, ik heb al daarvoor een kijkje in de kruipruimte genomen. En na het wegschuiven van het zand of het waarnemen van een enorme plas rioolwater tevens geconstateerd dat de leiding van de woning naar buiten toe gescheurd is.

De ratten veroorzaken niet
de stank!

Wanneer er onder de woning water ligt is de kans groot dat ratten hierop af komen. Vochtige kelders en kruipruimten vinden zij erg fijn als onderkomen. Zijn ze er eenmaal? Dan zijn ze vaak lastig weg te krijgen. Ik hoor wel eens dat als er 1 gesneuveld is door bijvoorbeeld gif, dan lijken de rest van de ratten ineens slim te zijn en blijven uit de buurt van het verspreide gif.

Dat is een goed teken natuurlijk. Maar hun aanwezigheid blijft gegarandeerd in ruimten waar water is. En eigenlijk vinden zij het riool helemaal fantastisch. Dus, waar het riool open is, daar zijn ratten. Dan nog veroorzaken zij niet de oorspronkelijke stank. De ratten helpen alleen maar mee de stank te verspreiden.

Denk je dat je ratten in je kruipruimte hebt en je wilt ze weg hebben?
Bel ons direct voor het verwijderen van ongedierte.

Die expansiestuk, wat moeten we daar mee?!

Een expansiestuk, ook wel in de volksmond “polderstuk” genoemd ligt bij de voor- of achtergevel en is de verbinding van de binnenriolering naar buitenriolering. Het vangt de verschuiving van de grond op en de bedoeling is eigenlijk dat er geen spanning op de leidingen komen.

Het flexibele uitschuif systeem van deze buis moet het breken van de leiding voorkomen. Is de buis helemaal uitgeschoven? Dan moet het vervangen worden.

Laten we een nieuwe buis aanleggen

We gaan de kapotte buis opgraven en een hele nieuwe buis aansluiten. Een buis die mee verlengt met het zakken van de grond. Deze actie die in eerste instantie ietwat rigoureus oogt vanwege het nodige schepwerk in de tuin zal later die dag veranderen in een goed vooruitzicht.

Rioollucht zal opgelost worden en je hebt een mooie stukje rioolbuis van hoge kwaliteit voor terug!

Denk je dat de riolering in je woning gebroken is?
Neem contact met ons op!

Onze experts repareren je riolering zodat je weer zorgeloos gebruik kan maken van toilet of keuken.

Een kapotte buis verklaart natuurlijk een boel. Het stankprobleem is zowaar al opgelost als er buizen vernieuwd zijn.

Zie ook  Gescheurde buis door wortelgroei

 

 

 

 

 

Call Now Button