Ken je ze al, die rioolvliegen?

Een kapotte afvoer waar rioolwater uit vrij komt zorg voor problemen. Hier komen rioolvliegjes op af. Laat de leiding daarom zo snel mogelijk repareren!

O jee, heb je wel eens veel vliegjes in huis gezien? Niet van die gewone, maar van die hele kleintjes. Je ziet ze bij kleine kiertjes, vlakbij afvoerputjes in de douche. Misschien wel in de keuken of bij het kruipluik in de gang.

Nogmaals, ze zijn klein, gaan niet echt voor je aan de kant. Als je ze een zwaai geeft met de bedoeling ze weg te jagen, strijken ze doodleuk weer naast je neer. Precies daar waar jij bent, vlakbij je schoenzolen op de grond of naast je op de muur.  Ongelofelijk irritant dus. Ik heb het hier over de enige echte rioolvlieg.

De rioolvlieg woont in je riool!

Heb je last van rioolvliegen in huis? Wacht niet te lang met laten bestrijden, want de kans is groot dat ergens in je riolering een scheurtje zit.

Onze experts onderzoeken en repareren je riolering vlot en eenvoudig en zorgen dat je zo snel mogelijk van de rioolvliegen af bent.
Neem contact met ons op, ook als je stankoverlast in huis hebt!

Wat? Is mijn riolering stuk?

Ja, als wij rioolvliegen aantreffen, zien wij ook dat de riolering kapot is.
Een breuk is snel te herkennen. Er komt namelijk stank vrij, en die kan best heftig zijn. Zolang er geen spoeling heeft plaats gevonden vanuit het hoofdriool, kun je ervan uitgaan dat een deel van de rioolafvoer onder je woning gebroken is.

Misschien is er ergens een scheurtje ontstaan of het schuifsysteem van de buis is los geraakt. De doordringende rioolgeur komt eigenlijk via de kieren van alle leidingen vanuit de kruipruimte de woning in. Waar?

  • in de buurt van een kruipluik, meestal is dat in de gang
  • bij de standleiding
  • in de meterkast
  • zelfs in de keuken, vlakbij de gootsteen

Niet goed voor je gezondheid

Rioolvliegjes gedijen in vochtige ruimten waar bevuild water aanwezig is met rottende bestanddelen erin, zoals schimmels en bacterien. Deze bestanddelen en de gassen die vrijkomen, zijn gevaarlijk voor de gezondheid van de mens.

De eitjes worden gelegd met grote hoeveelheden. Zo klein zoals ze zijn, de hoopjes zijn cremig van kleur. Daar komen de larven uit, te herkennen aan de lichte kleur met een donkere top. Zodra de larven verharden en cocons worden, komen binnen een dag of 2 hier de vliegjes uit.

Heb je zulke larven in huis en wil je ze zo snel mogelijk laten bestrijden?

Bel naar ons bekende
mobiele nummer 06 – 51 50 51 22.

Een losgeraakte standleiding

Als er klachten zijn van stank in huis in combinatie met rioolvliegjes hoef je dat van buiten het huis niet per se te ruiken.

Ik ben wel eens in een woning geweest en met een duidelijke rioollucht in de gang. 
Rioolvliegjes aanwezig, buiten het huis niets waar te nemen. Maar na het openen van het kruipluik in de gang zijn wij mooi verrast met nog meer rioolvliegen.

De standleiding is hier stuk en de beugels geknapt.

Rioolvliegen vermenigvuldigen zich heel snel. Vooral tijdens een warme zomerperiode kan het aantal in een paar weken oplopen tot duizenden!

Bij een verstopping kan een rioolbuis heel zwaar worden. Als de buis dan ook niet netjes is opgehangen in buisbeugels, dan kan het gaan doorhangen. Grote kans dat er ergens een opening ontstaat.

De rioolvliegen komen af op openingen van een rioolbuis.
Zij voeden zich met afvalwater en fecalien. Ook vinden ze een keukenleiding met aanwezige etensresten en vet een erg fijne plek.

Rioolvliegjes bestrijden

Heb je last van een rioolvliegenplaag en wil je ze laten bestrijden?

Elmers Ontstoppingsdienst beschikt over de juiste kennis en gebruiken de beste materialen om de rioolvliegen te bestrijden.
Neem gerust contact met ons op.

Met onze expertise zorgen wij dat de rioolvliegjes uit je huis worden verwijderd!

Call Now Button