Riool kapot door boomwortels

Vaak genoeg krijg ik de melding binnen. Bewoners melden een stank onder het huis en meestal is het de toilet die moeilijk doorspoelt. Het zal duidelijk zijn dat ergens een kapotte leiding onder de woning is of onder het tuingedeelte.

Toch wordt dit pas bevestigd na het uitvoeren van onze camera inspectie. Bij een breuk in de afvoer onder tuingedeelte zien wij vaak dat wortels van bomen en heesters je afvoer in groeien.

Spoelt jouw toilet moeilijk door en wil je dat wij de riolering nakijken?
Neem contact met ons!

Onze experts gebruiken deskundig apparatuur voor het uitvoeren van een inspectie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een camera die geschikt is voor het riool.

Op de camera kunnen wij duidelijk zien of jouw riolering thuis is goede staat is.

Voorbeeld:
Afvoeren kunnen helemaal uit zijn verband zijn gescheurd als gevolg van een specifieke oorzaak. Het zijn de boomwortels die de afvoer stuk drukken.

Zij zijn sterk, en groeien dwars in de buis. Natuurlijk, zij houden van water en zoeken dat ook op. Een simpele scheur in de leiding is al voldoende en vraagt om meer wortelgroei.

“Boomwortels zien kans om naar de scheuren te groeien. Daar is namelijk water!”

Geen kruipruimte?!

Hoe is het mogelijk! Sommige woningen hebben geen kruipluik en het lijkt erop dat er dan ook geen ruimte onder de woning is. Hiermee is alles vol gestort met zand. Toch kan het zijn dat daar wel riolering loopt. Ook is het heel goed mogelijk dat de riolering op zulke onbereikbare plaatsen kapot zijn geraakt door boomwortels.

Kan je riool repareren?

Ja, er wordt ruimte door ons gecreëerd op de locatie waar wortelgroei is geconstateerd. 
Vervolgens kunnen we alsnog de reparatie op het riool uitvoeren. 


Bijkomstigheid:
Na de reparatie ben je in bezit van een (extra) kruipluik met toegang naar de ruimte waar de riolering zich vindt.Denk je dat jouw riolering onder de vloer onbereikbaar is en wil je dat wij die toegang maken? Bel naar ons bekende mobiele nummer 06 – 51 50 51 22 Onze experts vervangen dat stukje afvoer waar de wortels de buis in gegroeid zijn. 
Neem contact met ons op en maak een afspraak voor de reparatie.

Call Now Button