Verstopte keukenafvoer; deze oplossing werkt prima

De keukenafvoer regelmatig doorspoelen met heet water helpt mee een verstopping te voorkomen.

Dit is typisch! Net als je denkt “Hey eindelijk, ik ben weer thuis van mijn vakantie. Het heeft mij goed gedaan en ik ben helemaal opgeladen”, komt het volgende euvel op je pad; Stank in je huis, of je hebt een verstopte gootsteen.

Waarom gebeurt dit? Geen paniek! Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Er blijft altijd een beetje vuil achter in de afvoer. Regelmatig gebruik van dagelijkse zaken zoals de afwas zorgt ervoor dat de leidingen continue doorgespoeld blijven.

Bij weinig of (tijdelijk) geen gebruik blijft dus het vuil meer zitten in de afvoer en droogt het op. Verbruikt water spoelt in zo’n geval moeilijker door. De afvoer lijkt al verstopt te raken.

BEL ONZE MONTEURS voor het ontstoppen van je keukenafvoer. We kunnen meestal dezelfde dag nog langskomen!

Klein beetje vet uit een pan …
Hoe gemakkelijk is het om dat even snel weg te spoelen?

Welk standaard vuil bevindt zich in de leiding wat zorgt voor een verstopping? Voor in de keuken is vet het meest gangbare. Dat is helemaal niet eens te voorkomen.

Natuurlijk wordt altijd geadviseerd om vet apart met keukenrol in de vuilbak weg te gooien. Veelal doet de gemiddelde burger dat met de grote hoeveelheden. Maar een klein beetje vet uit een pan, hoe gemakkelijk is het om dat even snel weg te spoelen?

Van tevoren ontstoppen

Het risico van een dicht geslibde leiding? Het kan een lekkage veroorzaken. Water kan immers niet afvoeren. De maatregel die je zelf kunt toepassen is maandelijks huishoud soda gebruiken.

Een handjevol soda mee laten draaien op een wat langer programma van een vaatwasser doet wonderen.

Soda een nachtje laten inwerken in een gootsteen afvoer en ’s ochtends goed heet naspoelen werkt ook heel goed. Dit wordt door ons zelfs sterk geadviseerd!

Als niets meer werkt, kunnen wij nog een oplossing bieden. Wie echt verzekerd wil zijn voor een schone afvoer, kan altijd nog kiezen voor onze preventie actie. 

Call Now Button