Regenwater afvoer

september 2015

De juiste hwa aansluiting

De ideale manier voor een aansluiting is dat het regenwater apart afgevoerd wordt naar het hoofdriool waar het verwerkt wordt en al gescheiden is van het vuilwater. Schoon water hoeft niet gezuiverd te worden bij de zuiveringsinstallaties. Daarentegen het vuile water natuurlijk wel. Bij sommige ouderwetse aansluitingen ziet het ernaar uit dat het af te voeren regenwater staat aangesloten op de liggende leiding die ook voor het vuilwater uit huis wordt gebruikt, bijvoorbeeld vlakbij de keuken. Het komt namelijk voor dat men een uitbouw maakt met daarin een keuken. De aannemer heeft voor het gemak van zichzelf de keuken afvoer op de nieuwe regenwater afvoer aangesloten. Wij hebben pas geleden nog een overstroming opgelost, die voortkwam uit deze situatie.

Vuilophoping

De situatie dat de regenwater afvoer staat aangesloten op het vuilwater systeem heeft een nadeel. Bij zware regenbuien kan het water niet snel genoeg weg stromen. Wanneer zich ergens een verstopping bevindt, komt het water niet verder dan het punt van de verstopping. Afhankelijk van waar de ophoping is, kan het regenwater in de keuken of toilet eruit komen en vervolgens verder de woning in stromen. Bezinksel zoals vet, vuil en blad blijft in de buis achter. Om de verstopping te verhelpen, gebruikt men dikwijls ontstoppingskorrels. Wanneer u daarvoor kiest, bekijk dan goed welke middelen u gebruikt. Sommige korrels zijn nogal chemisch. Als u die korrels op uw huid krijgt, veroorzaakt dat misschien brandplekken of het heeft een bijtend effect. Wij vragen altijd of u zulk soort korrels heeft gebruikt voor het verhelpen van de verstopping in huis.

Tweede afvoer aanleggen

Een simpele oplossing om zo weinig mogelijk problemen te krijgen met overstromingen, lekkages en verstoppingen zou zijn: Een aparte afvoer aanleggen voor het regenwater die op zichzelf het water naar de Gemeente aansluiting afvoert. Tegenwoordig bij de moderne bouw is dit dikwijls van toepassing. Natuurlijk, we hebben niet voor niets een aparte vuilwater- en regenwater riool. Dat is bedoeld om het afval water en regenwater op een veilige manier af te voeren. Op straat kunt u makkelijk de verschillen zien. Respectievelijk staat er vw en rw op de putdeksels en die bevinden zich meestal in het midden van de straat of pleintjes in de buurt van woningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Call Now Button