De jaarlijkse Wereld Loodgietersdag

Schoon water

Elk jaar op 11 maart is een bijzondere dag voor de loodgieter. Waarom? Op deze dag wordt stil gestaan hoe belangrijk het werk in de loodgieters industrie eigenlijk is.

If I could do it all again, I’d be a plumber – Albert Einstein

De loodgieter verhelpt niet alleen maar die vervelende verstoppingen van toiletten en keukens. Naast het schoonmaken van al het sanitair en zorgen zij er ook voor dat de functie ervan goed is. Zoals de juiste aanleg en reparatie.

Je kan rustig stellen dat schone sanitaire voorzieningen voor 1 ieder op deze planeet super belangrijk is. Het hebben van schoon stromend water, toegang tot een toilet en als het even kan een werkend riool. Wat dacht je van de waterzuiveringen die ervoor zorgen dat we over extra schoon water kunnen beschikken. Dat vinden we allemaal heel erg fijn en o zo vanzelfsprekend!

En daarom wordt jaarlijks en wel internationaal de aandacht gegeven aan alle loodgieters. Het is World Plumbing Day!


“ Niet iedereen beschikt over goede sanitair en schoon water”


Extra aandacht al sinds 2010

Deze wereld loodgietersdag is opgericht nadat in 2010 de aardbeving in Haiti plaats vond. Bij de wederopbouw hebben loodgieters een zeer belangrijke rol gehad door de rioleringen weer te herstellen, opnieuw aan te leggen en water regelingen te treffen.

Hiermee hebben zij bijgedragen aan veilige sanitaire voorzieningen en verbetering van de volksgezondheid. Verdere verspreiding van ziektes zijn voorkomen dankzij de beste sanitaire hulpverlening.

Het is nog altijd zo dat niet iedereen op deze wereld beschikt over de goede water voorzieningen. Zo zie je maar weer dat ook een natuurramp de boel aardig kan ontwrichten.

Verschillende organisaties brengen het belang van goede sanitair onder de aandacht.

Diverse activiteiten

Elk jaar op 11 maart zijn er activiteiten over de hele wereld zoals feesten, wedstrijden en seminars. Belanghebbenden komen samen om kennis te delen, te leren en samen te werken.

Loodgieters streven voortdurend naar het bieden van innovatieve producten en oplossingen voor efficiënt watergebruik en minimale waterverspilling.

Heb je een loodgieter nodig? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Call Now Button