Waarom dat klokkend geluid in afvoer

Je hebt het vast wel eens gehoord. Geborrel of klokkend geluid in de afvoer na het doorspoelen van water. Nee hè, niet weer een verstopping … en er was laatst nog een ontstopper langs geweest! Wat wil dat klokkende geluid eigenlijk zeggen en is die verstopping wel echt weg na die laatste klus van de ontstopper?

Wil je dat wij direct een expert naar je toe sturen om de afvoer te onderzoeken bij dat klokkend geluid? Neem direct contact met ons op!

Vacuüm in de leiding

Wat gebeurt er eigenlijk in de leiding? Het kan zijn dat water uit de sifon onder een gootsteen of waterslot van de toilet leeg getrokken wordt. Het kan ook zijn dat de ontspanningsleiding (ontluchting vanaf het dak) niet goed zijn werk doet doordat de liggende leiding beneden de woning is doorgezakt en vol staat met water.

In beide gevallen wordt de afvoer leeg gezogen bij gewoon water gebruik of doorspoelen van het toilet. In principe ontstaat er een vacuüm in de leiding en dat betekent dat daar te weinig lucht aanwezig is. Het gebrek aan lucht in het buizensysteem kan resulteren in slechter weg spoelen van water en vuilresten met verstoppingen als gevolg. Stank uit de riolering is vaak dan duidelijk te ruiken.

Welke leidingen?

  • de meeste klachten komen vanuit de afvoer de keuken of badkamer
  • soms ook wel bij een toiletafvoer

Flatverdieping had lange leiding

Ik kom regelmatig in een flatwoning waar het water in de keukenafvoer slecht doorspoelt. Met een klein beetje pech is de afvoer vanaf de keuken naar standleiding toe erg lang. Dan heb je sowieso sneller een verstopping. Ook een klokkend geluid is vaker waar te nemen.

Allereerst maar eens reinigen

Soms geeft een lange leiding wat obstakels en voert het vuil niet zo snel door.
Heb je nou dat klokkend geluid in de afvoer, bijvoorbeeld bij de gootsteen in de keuken of in de douche?

Wij beschikken over professionele apparatuur om de reiniging grondig uit te voeren!
Bel Elmers Ontstoppingsdienst  06-51505122
 

Maar wanneer de afvoer goed gereinigd is zou het best mogelijk kunnen zijn dat het klokkend geluid in de afvoer niet verdwenen is. Dan kan je de afvoer door ons laten checken of het wel goed ligt.

Oplossing tegen klokkend geluid in afvoer

Wij kunnen gemakkelijk enkele aanpassingen maken aan het riool om de doorstroom van het water met vuil vloeiender te laten verlopen. Het maakt niet zoveel uit of het een flat of benedenwoning is. Aanpassingen aan de buis maken wij zowel boven als onder de vloer.

Wij kijken kritisch naar de staat en ligging van de buis.

Heb je blijvend klokkend geluid in je keuken afvoer?
Neem contact met ons en wij maken een nette aanpassing aan je afvoer.

Slurpend geluid bij doorspoelen toilet

Ik bezoek dagelijks woningen waar de toilet slecht doorspoelt.
Voorbeeld:
Na het doorspoelen komt eerst het water omhoog in de toilet. Vervolgens is een hard slurpend geluid waar te nemen waarbij het toiletwater volledig wordt weggezogen.

Bij een klant ben ik eens in de kruipruimte gaan kijken en ja hoor … de liggende leiding hangt helemaal door. Er liggen bakstenen onder de buis. Maar de tijdelijke ondersteuning van bakstenen om de buis wat schuiner te leggen heeft kennelijk niet geholpen.

Er is nauwelijks beluchting

Als de liggende buis op verschillende plaatsen vol staat met water, kan de ontspanningsleiding hier geen extra lucht aan toevoegen. Alle aansluitingen op het liggende buis gedeelte hebben daardoor een beluchtingsprobleem.

Leeg trekken waterslot?

Wil je dat wij een expert naar je toesturen om je afvoer in de kruipruimte te beoordelen en de juiste aanpassing maakt? 

De afvoer netjes in beugels laten hangen? Dat kan!
Neem contact met ons op!

Enkele aanpassingen maken blijkt voordelig

  • het water zal sneller weg stromen richting hoofdafvoer
  • minder verstoppingen zijn duidelijk merkbaar
  • stank komt niet meer vrij
  • het klokkend geluid verdwijnt
Call Now Button